9.Sınıf Programımız

Liseye giriş sınavının yorgunluğundan yeni çıkmış, istediği hedefe ulaşmış ya da ulaşamamış, farklı kültürel değerlere sahip, dokunulmamış, içindeki bir çok özelliğinin farkında olmayan, teknolojiye olan bağımlılığının iletişimden öteye geçtiği, göz teması kurarak konuşma becerisini kaybetmiş yeni nesil 9.sınıf öğrencilerimizi ÖNCE EĞİTMEK İLK HEDEFİMİZDİR…

Ders nasıl dinlenilir? Ders nasıl çalışılır? Oturup ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır? Ödeve odaklanma, çalışmaya odaklanma nasıl öğrenilir? Sınıf içi iletişim, Öğretmene çekinmeden anlayamadığını ifade etme, öğretmene gitme, sorma, öğrenme, öğretme, anlatma, paylaşma alışkanlıklarını KAZANDIRIYORUZ.

Öğrencilerimiz Kurucumuz Havva EKŞİ tarafından mülakatla seçilerek alınır.

Sınıflarımız maksimum 12 kişiliktir.

9.Sınıflarımız tamamen heterojendir. Kız – erkek dengesinin de esas alındığı sınıflar oluşturulurken öğrencilerimizin LGS Sınav sonuçlarına göre en yüksek yüzdelik dilimden en düşük yüzdelik dilime göre bir öğrenci bir sınıfa, diğer öğrenci diğer sınıfa dağılacak şekilde ayrıştırılır. Müzik, Beden, Din ve Dil derslerinde ortak çalışmalarda iki sınıf birleştirilerek birlik – beraberliğin enerjisinde öğrencilerimiz birbirleriyle kaynaştırılır.

Okulumuzda derslerimiz saat 08:30’da başlar, saat 17:30’da biter.

8 seans 40’ar dakikalık derslerimizden sonra, saat 15:50 – 17:30 arası öğrencilerimiz ETÜT – ÖDEV ÇALIŞMASI yaparak günlük tekrar ve ödevlerini başlarında bir öğretmenin kontrolünde eve gitmeden okulda tamamlar. Böylece evde ders yükü azaltılarak öğrencinin ailesiyle nitelikli ve sağlıklı zaman geçirmesi sağlanır.

Birinci dönem bir, ikinci dönem bir adet olmak üzere ortak deneme sınav uygulaması yapılır. Test usulü yapılan bu test usulü deneme sınav sonucu incelenir, rehber öğretmenle birebir eksik alanların geliştirilmesi üzerine öğretmenlerle iş birliği içerisine girilir.

Okulda Etüt – Ödev çalışmalarında birbirleriyle kaynaşarak ders çalışma alışkanlığı kazandırıyoruz…

Etüt – Ödev çalışmalarımız 40’ar dakikalık iki periyottan oluşmaktadır. Birinci periyotta öğrencilerimiz kendileri çalışır, ikinci periyotta birbirlerine yapamadıkları ya da anlayamadıkları yerleri sorarak çalışırlar.  Bu şekilde hem öğrenme becerilerini arttırırlar hem de arkadaşlıkta iletişimlerini güçlendirirler.

Öğrencilerimiz okuldan çıkıp eve varıp biraz dinlendikten sonra onları evde disipline etme ve hız kazandırma amacıyla öğrencilerimize “EV ÇALIŞMA PROGRAMI” uyguluyoruz. Aile – okul işbirliği ve geri bildirimi ile öğrencimizi evde de düzenli takip ediyoruz.

Okul başlamadan bir hafta önce Kurucumuz Havva EKŞİ 9.sınıf öğrencilerimizi kaynaştırmak ve tanıştırmak amacıyla “ÖĞRENCİ ORYANTASYON TOPLANTISI” düzenler.

Aynı gün “9.SINIF VELİ TANIŞMA TOPLANTISI” yapılarak okulun tüm ders düzeni ve disiplin kuralları anlatılır.

1. ve 2.döneme ait birinci yazılı sınavlarından sonra öğrencinin ders içi performansı ve durumunun değerlendirildiği “BİREBİR ÖĞRETMEN – VELİ TOPLANTISI” yapılır. Öğrencinin ders içi etkinliği, ödev – etüt çalışmalarındaki performansı, ev çalışma programındaki disiplini, kulüp etkinliği değerlendirilerek karşılıklı bilgi akışı sağlanır.

Üniversite sınavının en belirleyici dersi Türkçe için, önce okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama  alışkanlığını kazandırmak için evde “OKUMA SAATLERİ” düzenliyoruz ve bu etkinliği aile desteği ve geri bildirimiyle takip ediyoruz.

Türkçe ve Edebiyat Zümremizin belirlediği romanlarla her ay  “KİTAP OKUMA VE DEĞERLENDİRME SEMİNERLERİ” düzenliyoruz.

Burada öğrencilerimizin Okuma ve Değerlendirme yeteneğine göre 40 puanı Performans Puanına ekliyoruz.  Böylece öğrencilerimize KİTAP OKUMA – YORUMLAMA ALIŞKANLIĞI’nı hem kazandırmış hem de onları motive etmiş oluyoruz.

İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki farklı dilde eğitim ve öğretim veriyoruz.

Öğrencilerimiz dil dersleri için görsel sunumlarla özel olarak oluşturulan dil sınıfında eğitim görmektedirler. 

Burada hedefimiz, üniversite hazırlık dil sınıfını geçebilecek düzeyde İngilizce eğitimini vermek ve Yeni dünya düzeni için gerekli olan ikinci ve üçüncü dili ana dil seviyesine ulaştırmaktır.

Kulüp Etkinliklerimiz;

  • Sosyal Dayanışma ve Hayvanları Koruma Kulübü
  • Kültür – Edebiyat Kulübü
  • E- Twinning Kulübü
  • Fotoğrafçılık ve Gezi Kulübü
  • Spor Kulübü
  • Satranç Kulübü
  • Müzik & Tören Kulübü

Tarih öğretmenimiz motivasyon amaçlı olarak bir Tarih dersini “TOPKAPI SARAYI’NDA TARİH DERSİ” etkinliği ile anlatır. “SULTANAHMET TARİHİ VE KÜLTÜREL GEZİSİ” ile öğrencilerimiz yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşarlar.

Her yıl sonu minnettarlığımızı ifade eden sözümüz için ANKARA’ya ANITKABİR GEZİSİ’ne gidiyoruz. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi çalışacağımıza, Ülkemiz için, Milletimiz için görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza dair Çelengimizi ATA’mıza sunuyoruz ve SÖZ VERİYORUZ…

İstanbul’da Müzeler, Geziler, Devlet Tiyatrolarında Seyirler ile öğrencilerimizin kültürel bilincini arttırıyoruz.

“PALANDÖKEN KAYAK KAMPI” ile kayak sporunu öğretiyoruz. 12.sınıfa kadar her yıl katılarak sosyal dayanışma ve Kayak kayma kültürünü iyice benimsetmiş oluyoruz.

Her yıl ihtiyaç sahibi bir kardeş okul seçerek okulun bakımı ve temizliğini öğrenciler, öğretmenler hep birlikte yaparak sosyal sorumluluğumuzu arttırıyoruz.

Okulumuzun bahçesinde 12 adet kedi yaşamaktadır. Onların bakımını, ilgisini ve sorumluluğunu öğrencimize vererek onlara hayvan sevme ve koruma duygusunu kazandırıyoruz.

Okulumuzda öğrencilerimizle alınan ortak karar gereği forma uygulaması bulunmamaktadır.

Yine öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda yalnızca siyah ya da beyaz renk kıyafet giyilmektedir.  Oje, makyaj, tırnak, takı, tayt, mini etek, şort kesinlikle yasaktır.

Cuma günü serbest kıyafet günüdür.