12.Sınıf Programımız

Odaklanarak ders çalışma düzeni ve disiplinini tamamen kazanmış 12.sınıf öğrencilerimizi kendi potansiyellerinin maksimum seviyesine çıkarmak, test çözme becerisinde hız kazandırmak, niyet enerjisini gayret enerjisine dönüştürmede rehber olmak, yol göstermek, yaklaşan sınav sürecinde iniş çıkış gösteren stresini yönetmeyi öğretmek, motivasyonunu dengede tutma becerisini kazandırmak ve öğrencimizi kendi performansındaki en nitelikli üniversiteye yerleştirmek İLK HEDEFİMİZDİR…

12.sınıf öğrencilerimiz, Kurucumuz HAVVA EKŞİ’nin gözetiminde ve kontrolünde, rehberlik biriminin hizmeti ve iş birliği içerisinde “BİREBİR TAKİP” edilir.

Sınıflarımız maksimum 12 kişiliktir.

Uygulanan deneme sınav sonuçları, öğrencinin ders içi performansı, ödevi zamanında teslim etme becerisi gibi değişkenlerle öğretmenlerden gelen birebir öğrencinin değerlendirmesi sonucu edinilen karar neticesinde öğrencilerimizin sınıfları değiştirilir. Bu şekilde ASANSÖR SİSTEMİ’yle öğrenciler arası tatlı bir rekabet içerisinde var olan statüyü kaybetmeme veya o statüyü kazanma hedefi gibi bir motivasyonla öğrencinin çalışma azmi yüksek tutulur.

Başlangıçta öğrencilerimize sadece CUMARTESİ günleri, sınava yakın dönemde konular tamamlandıktan sonra HAFTAİÇİ DAHİL saat 10:00’da KONU TARAMA TESTLERİ, TEMEL YETERLİLİK TESTLERİ (TYT) VE ALAN YETERLİLİK TESTLERİ (AYT) deneme sınavları uygulanır.

Türkiye Geneli’nde kendi seviyelerini görmeleri adına ÖZDEBİR ve TÖDER deneme sınavları düzenli olarak takip edilir ve öğrencilerin zorunlu katılımı sağlanır.

Öğrencilerimiz TYT ile benzerlik göstermesi nedeniyle ÖSYM tarafından uygulanan MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ (MSÜ) sınavına zorunlu yönlendirilir.

Gerçek sınava tam bir hafta kala Cumartesi ve Pazar günü sınavın tüm içeriğine uygun, farklı gözetmen ve ekibin kontrolünde ve tüm ÖSYM hassasiyeti ve disiplininde “DEVLET OKULUNDA TATBİKAT SINAVI” uygulanır. Böylece öğrencilerimiz girecekleri bir hafta sonraki sınav için deneyim kazanmış olur.

HER PAZARTESİ, SALI ders bitimi saat 16:10 – 17:30 arasında ÖĞRETMENLE BİREBİR SORU ÇÖZÜMÜ yapılır. Bu şekilde asıl hedef, öğrencimizin yaptığı değil, yapamadığı soru tiplerini öğreterek test tekniğini geliştirtmektir.

İhtiyaç duyuldukça SALI VE PERŞEMBE akşamları blok dersler halinde KONU ANLATIMLARI yapılır. Ayt Biyoloji’de üniteler bittikçe Kurucumuz HAVVA EKŞİ tarafından “GECE DERSİ”yle konular pekiştirilir.

Her PERŞEMBE saat 14:20 – 17:30 arasında öğrencinin idareye sunduğu ve rehber öğretmeninin de yönlendirdiği “ÖĞRETMENLE BİREBİR ÖZEL DERS” uygulaması yapılır.

HER SALI ve PERŞEMBE gecesi saat 18:00 – 22:00 arasında zorunlu “ZAMAN ODAKLI TEST ÇALIŞMASI” uygulanır. Bu uygulamanın kontrolü, gözetimi ve disiplini TAMAMEN Kurucumuz Havva Ekşi’ye aittir. Bu gece çalışmalarında gerekli tüm izlenim ve bilgileri bir sonraki gün rehber öğretmene aktararak öğrencinin sıkıntısının çözülmesi hedeflenir ve öğrencimiz düzenli olarak takip edilir.

Okulumuzda derslerimiz saat 08:30’da başlar, saat 17:30’da biter.

8 seans 40’ar dakikalık derslerimizden sonra, saat 15:50 – 17:30 arası öğrencilerimiz “ÖĞRETMENLE BİREBİR SORU ÇÖZÜMÜ” ya da “ÖĞRETMENLE BİREBİR ÖZEL DERS” yapar.

GECE ÇALIŞMALARI 90’ar dakikalık iki periyottan oluşmaktadır. Birinci periyotta öğrencilerimiz kendileri çalışır, ikinci periyotun son yarım saatinde birbirlerine yapamadıkları ya da anlayamadıkları yerleri sorarak çalışırlar. Bu şekilde hem öğrenme becerilerini arttırırlar hem de arkadaşlıkta iletişimlerini güçlendirirler.

Öğrencilerimiz okuldan çıkıp eve varıp biraz dinlendikten sonra onları evde disipline etme ve hız kazandırma amacıyla öğrencilerimize “EV ÇALIŞMA PROGRAMI” uyguluyoruz. Aile – okul işbirliği ve geri bildirimi ile öğrencimizi evde de düzenli takip ediyoruz.

Öğrencilerimize 11.sınıf bitiminde Haziran ayı içerisinde “YAZ BAŞI HIZLANDIRMA PROGRAMI” Ağustos ayı itibariyle üç haftalık “YAZ SONU HIZLANDIRMA PROGRAMI”, Kasım ayı içerisindeki ara tatilde “KASIM AYI HIZLANDIRMA PROGRAMI”, Şubat ayı içerisinde “SÖMESTR HIZLANDIRMA PROGRAMI” uygulanır. Her hızlandırma programının bitiminde uygulanan deneme sınavı ile de öğrendikleri ölçülür.

Her yıl sınavdan üç hafta önce okul ve aile ortamından uzaklaşarak kurumun bütün öğretmenleri nezaretinde Rize – İkizdere RİDOS OTEL’inde “GELENEKSEL RİZE EĞİTİM KAMPI” düzenliyoruz. Her sabah doğada nefes egzersizleriyle başlanılan gün, TYT ve AYT deneme sınavları, birebir özel dersler, öğrencilerimizin seviyelerine özel grup çalışmalarıyla devam eder. Bu kampta, öğrencilerimizin bir hafta boyunca öğretmenleri ile geç saatlere kadar beraber olmaları sağlanır. Bu durum öğrencilerimizin hem ders bilgilerinin eksikliklerini gidermek, hem deneme sınavlarının bir hafta boyunca yapılarak sınava olan performanslarını yükseltmek hem de öğretmenlerimizin öğrencilerin psikolojik anlamda motivasyonlarını sağlamak adına olumlu sonuçlar doğurur. Amacımız bu kampta öğrencilerimizin akademik bilgilerinin üzerinden tekrar geçmek, bilgilerini her gün yapılan sınavlarla değerlendirmek ve donanımlı olarak geri dönüşlerini sağlamaktır.

RİZE KAMPI’ndan döndükten sonra sınav tarihine kadar her sabah okulumuzda deneme sınavları düzenli olarak uygulanır. Akabinde hemen öğretmenler eşliğinde sınav soru çözümü uygulanır. Sonrasında saat 22:00’ a kadar öğrencilerimizin eksikliklerine göre özel etüt çalışmaları uygulanır.

Okulun başladığı ilk hafta içinde Kurucumuz Havva EKŞİ 12.sınıf öğrencilerimizi ve aramıza yeni katılan öğrencileri kaynaştırmak ve tanıştırmak amacıyla “ÖĞRENCİ ORYANTASYON TOPLANTISI” düzenler.

Aynı hafta içinde “12.SINIF VELİ TANIŞMA TOPLANTISI” yapılarak okulun tüm ders düzeni ve disiplin kuralları anlatılır.

1. ve 2.döneme ait birinci yazılı sınavlarından sonra öğrencinin ders içi performansı ve durumunun değerlendirildiği “BİREBİR ÖĞRETMEN – VELİ TOPLANTISI” yapılır. Öğrencinin ders içi etkinliği, ödev – etüt çalışmalarındaki performansı, ev çalışma programındaki disiplini, birebir soru çözümleri ve birebir derslerdeki performansları ile gece çalışmaları değerlendirilerek karşılıklı bilgi akışı sağlanır.

Her bir öğrencimizin velisi okula davet edilerek, rehber öğretmen, müdür yardımcısı, müdür ve Kurucumuz Havva EKŞİ eşliğinde öğrencinin durumunun değerlendirildiği ve karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı “ÖĞRENCİYE ÖZEL DURUM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” yapılır.

“ÜNİVERSİTE KAMPÜS GEZİLERİ” düzenlenerek sorumlu rehber öğretmenleriyle birlikte öğrencilerimizin İTÜ, KOÇ, BOĞAZİÇİ, SABANCI gibi üniversitelerin kampüslerinde bireysel deneyim kazanması amaçlanılır.

Öğrencilerimizin hayatlarının önemli bir dönüm noktası olan lise hayatlarına dair güzel anılar biriktirebilmeleri adına her yıl anlaşmalı olan “ZÜMRÜT FOTOĞRAFÇILIK”ta en şık halleriyle mezuniyet fotoğraf çekimi yapılır.

YKS Sınavından sonraki hafta içerisinde okulumuzun bahçesinde “OKUL DİPLOMA TÖRENİ” organize edilerek öğrencilerimiz keplerini velileri huzurunda havaya atarak diplomalarını alırlar.

Yine YKS’den sonraki hafta içerisinde çok şık mekanlarda (Caddebostan Büyük Kulüp, Kalamış Yelken Kulübü, Moda Deniz Kulübü vb.) gibi “MEZUNİYET BALOSU” düzenlenir.

Her yıl ihtiyaç sahibi bir kardeş okul seçerek okulun bakımı ve temizliğini öğrenciler, öğretmenler hep birlikte yaparak sosyal sorumluluğumuzu arttırıyoruz.

Okulumuzun bahçesinde 12 adet kedi yaşamaktadır. Onların bakımını, ilgisini ve sorumluluğunu öğrencimize vererek onlara hayvan sevme ve koruma duygusunu kazandırıyoruz.

Okulumuzda öğrencilerimizle alınan ortak karar gereği forma uygulaması bulunmamaktadır.

Yine öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda ikinci döneme kadar yalnızca siyah ya da beyaz renk kıyafet giyilmektedir.  Oje, makyaj, tırnak, takı, tayt, mini etek, şort kesinlikle yasaktır.

Cuma günü serbest kıyafet günüdür.  Dört yıl boyunca bizim her türlü kuralımıza uyan öğrencilerimiz için, sınava hazırlık sürecinde hem daha rahat etmeleri hem de son okul dönemini daha keyifle tamamlamaları ve hatırlamaları gereği ikinci dönem itibariyle kıyafet serbest bırakılmıştır.